Sådan bliver du ikke fundet i Google

Hvorfor et lille dumt hak i en boks kan være skadeligt for dit websites synlighed

En kunde bad mig for nyligt om et bud på hvad jeg kunne gøre for deres WordPress webside. De syntes ikke de kom op i søgninger på Google. Og det var jo frustrerende, når nu de havde lagt masser af energi, flid og penge i at få en flot webside.

Så jeg gik i gang med at se, om jeg kunne finde dem på Google

Men det kunne jeg ikke! Noget var helt galt. For et eller andet sted, om det så er på side 4 (hvor ingen kommer) i Googles søgeresultater, burde de dukke op. Jeg søgte på deres ydelser, deres firmanavn, men forgæves. Det eneste som kom op var Facebook og Instagram profiler, Kraks og lignende. Og så et gammelt dødt link fra et blogindlæg.

Noget var helt galt…

Hvis du er WordPress-bruger, er du måske bekendt med muligheden for at skjule dine sider for søgemaskiner som Google ved blot at klikke på en enkelt boks under indstillingerne.

Mens det kan virke som en bekvem løsning at skjule siden under udviklingen af den, kan denne tilsyneladende harmløse handling have betydelige konsekvenser for dit websteds overordnede synlighed på Google.

Hvis du glemmer at slå den fra igen.

Konsekvenserne for SEO

Når du skjuler sider fra Google, går du glip af en afgørende mulighed for at optimere dit indhold og forbedre din placering i søgeresultaterne.

Google bruger indeksering til at forstå og rangere dit indhold baseret på relevans og kvalitet. Hvis du udelukker sider, går denne vigtige information tabt, og Google kan ikke korrekt evaluere din sides relevans for brugernes søgninger.

Tab af potentielle besøgende

Hvis søgemaskiner ikke kan se dit indhold, vil du gå glip af potentiel organisk trafik fra brugere, der søger efter emner, som dit websted kunne have været relevant for.

Du bliver ikke belønnet for dit hårde arbejde

Selvom du arbejder med dine søgeord, skriver gode tekster, sidetitler og metatekster så blodet springer, vil det ikke have den ønskede effekt, hvis vigtige sider er skjult for Google.

Uanset hvor meget tid og energi du investerer i SEO-optimering af synlige sider, vil det ikke have den ønskede effekt, hvis søgemaskinerne ikke kan få adgang til hele dit websted.

Alt sammen på grund af et lille åndssvagt hak i en rubrik

Heldigvis er det nemt at fikse 🙂 Du slår det bare fra i backend af din WordPress side -> Indstillinger -> Læsning -> Fjern det lille hak i boksen under Søgemaskinesynlighed. 

Forvent at der går lidt tid før Google finder og indekserer din side

Du kan evt. fremskynde processen lidt ved at tilføje siden på Google Search Console

Vil du have flere gode tips til din webshop eller webside?

Der er ikke to webshops som er identiske og derfor starter vi altid med en 30 min gratis session over telefonen. Her vil vi sammen afdække, hvilke udfordringer din webshop har, og i hvilken rækkefølge du ønsker at håndtere dem.

Hvis du ønsker at høre mere og booke et 30 min telefon møde er du altid velkommen til kontakte mig.

barbara@barbarelle.com
+45 2666 0223

Adgangskoder

Adgangskoder

Elsk dine adgangskoder Det er både forståeligt og fristende. At anvende det samme password igen og igen. Ofte har vi svært ved at huske passwords og det er en slags quickfix. MEN det er en rigtig dårlig idé, for en kæde er som bekendt aldrig stærkere end det svageste...