b3lineicon|b3icon-paper-plane||Paper Plane

Nyhedsmail

Får du skrevet nyhedsmail?

Nyhedsmails er mega smarte. Så er det sagt. En e-maill liste med adresser på dine kunder (og potentielle kunder) er guld værd.

Hvad stopper dig i at skrive nyhedsmail?

“Jeg vil ikke spamme folk med Nyhedsmails”

Nyhedsmails er et af de mest effektive markedsførings værktøj. Selvfølgelig ikke hvis du spammer dine læsere i tide og utide eller ikke reflekterer over, hvad de gerne vil læse om.

Men brugt rigtigt er det et virkeligt godt værktøj til at minde folk om din eksistens og informere om nyheder, tips, rabatter og meget mere.

DU kan sagtens sende gode og interessante mails.

“Jeg har ikke tid til at skrive Nyhedsmails”

Hvis du synes det virker som en uoverkommelig opgave at skrive regelmæssige mail, kan du overveje en mail serie, hvor modtageren får en serie mails med et bestemt tidsinterval. Den kan køre på automatpilot.

Du kan også hyre mig til at gøre det for dig. Jeg skriver hver måned masser af nyhedsmails for flere af mine kunder. De handler om alt fra motorolie til briller, interiør og tøj.

Nyhedsmail på automatpilot sælger også.

“Jeg har ikke råd til Nyhedsmails”

En Mailchimp konto er som udgangspunkt gratis. Når du kommer op på at sende til 1.000 mailmodtagere om måneden, kan du overveje at betale for løsningen.

Det vil helt sikkert være en god forretning for dig til den tid.

Du kan tilknytte din Mailchimp konto til din webshop og din Facebook konto.

Hvis du tilbyder dine potentielle kunder noget de gerne vil have, som fx tips og gode råd, rabatter og billetter til kommende events, vil din mail adresseliste hurtigt vokse.

 

Sådan bruger mine kunder nyhedsmails

Grønlykke. com webshop

Nyhedsmail til webshop for entusiaster

Leif og Margit Munck har mange års erfaring i restaurering af veteranbiler og et stort netværk inden for branchen. De er også indehavere af Veterandele.dk, hvor du kan finde alt i reservedele, tilbehør og materialer til veteranbiler og klassiske motorcykler. 

Deres kunder er entusiaster som elsker gode tips og tricks til deres bil og motorcykel projekter. De er heller ikke kede af et godt tilbud i ny og næ. 

Derfor sender vi dem en mail månedligt. Der er altid et par gode tips og tricks og det kan efterfølgende ses på salget i webshoppen.

Grønlykke. com webshop

Nyhedsmail til fysisk butik med webshop

BUTIK K9 ligger i hjertet af Valby. Connie sælger mode, livsstil og accessories. Alt er nøje udvalgt og altid med farver, mønstre og kant. Hun startede den fysiske butik i 2004 og har siden udvidet med en webshop, som sælger til kvinder i hele Danmark. 

Butik K9 mailliste er vokset stille og roligt med tiden. Man kan tilmelde sig via køb i webshoppen men også via en landingpage, specielt konstrueret til formålet.

Nyhedsmailen er et vigtigt værktøj for Connie. Ikke kun for at flashe om udsalg og rabatter, men også fordi hun nemt og hurtigt kan informere om nye brands, billigere fragt, sæson åbningstider og meget mere.

Grønlykke. com webshop

Nyhedsmail til Kundeklub i webshop

Mette Grønlykke driver webshoppen gronlykke.com. Hun designer og producerer bl.a. accessories, kurve, voksduge og designer puder, som hun sælger i webshoppen overalt i Europa og USA. Hun kendt for sin sikre stil og farvesans.

Via hendes Grønlykke.com Kundeklub sender hun en månedlig nyhedsmail med en god rabat på en udvalgt vare i webshoppen.

Det giver ikke kun et salg af netop dén vare, men fungerer også som reminder for hendes kunder om webshoppen. Hun får en masse god og relevant trafik ind i webshoppen via mailen. 

Hvad er fordelen ved at skrive nyhedsmails?

At skrive nyhedsmails eller nyhedsbreve er en effektiv måde at kommunikere med dine kunder, følgere eller abonnenter på.

Nyhedsmail er direkte kommunikation

Nyhedsmails giver dig mulighed for at nå ud til dine målgrupper direkte i deres indbakke. Det giver dig en personlig forbindelse til dem og giver dig mulighed for både at levere vigtige oplysninger og opdateringer direkte til dem.

Opdateringer og nyheder

Nyhedsmails giver dig mulighed for at dele nyheder, men det er vigtigt at levere relevant og værdifuldt indhold i dine nyhedsmails for at opretholde dine modtageres interesse og undgå at blive betragtet som spam. Heldigvis er der masser af godt stof til dine nyhedsmails, som du måske ikke lige tænker over til dagligt.

  • Om din virksomhed og nye produkter
  • Tips og tricks der relaterer sig til dine produkter.
  • Kommende begivenheder og events
  • Tilbud, kampagner osv.

Nyhedsmail opbygger relationer

Gennem regelmæssige nyhedsmails kan du opbygge en stærkere relation til dine kunder. Du kan dele indhold, der er relevant og interessant for dem, men også minde dem om at du og din virksomhed eksisterer.

 

Nyhedsmail sælger

Nyhedsmails kan bruges som en del af din marketingstrategi til at fremme produkter eller tjenester. Ved at inkludere tilbud, rabatter og incitamenter i dine mails kan du øge salget og konverteringsraten.

Øget trafik til din hjemmeside med nyhedsmail

Nyhedsmail er intet mindre end et genialt værktøj til at få folk ind på din hjemmeside. Måske køber de ikke det tilbud du sender dem, men de kigger stort set altid lidt rundt derinde, når de nu alligevel er forbi. Så ved at inkludere links til produktsider, relevante artikler eller blogindlæg på din hjemmeside kan du øge trafikken og engagementet.

Nyhedmails er omkostningseffektive

Sammenlignet med mange andre marketingkanaler er udsendelse af nyhedsmails en omkostningseffektiv måde at nå ud til din målgruppe på. Der findes flere gratis løsninger som fx MailChimp eller Brevo, du kan starte op på og teste om det giver mening for dig og din virksomhed.

Hvilke nyhedsmail platform skal du vælge?

Der findes adskillige udbydere af programmer til at håndtere nyhedsmails. Jeg har primært erfaringer med:

Når du vælger en nyhedsmailplatform, er det vigtigt at tage hensyn til faktorer som din målgruppe, det indhold, du vil sende, dit budget og dine langsigtede mål.

Mange nyhedsmailplatforme tilbyder gratis prøveversioner eller gratis planer med begrænsede funktioner, så du kan prøve dem, inden du beslutter dig.

Det er altid en god idé at tage hensyn til, hvor godt platformen integrerer med andre værktøjer og systemer, du bruger i din forretnings drift. Fx din webshop, hvis du allerede har en.

Mailchimp

Mailchimp er en af de mest populære nyhedsbrevsplatforme. Den tilbyder en brugervenlig grænseflade, en bred vifte af skabeloner og automatiseringsfunktioner. De integrerer rigtig godt med fx Shopify og Dandomain webshops og  har både gratis og betalte planer.

Brevo (tidligere SendinBlue)

Billigere end Mailchimp og fungerer rigtig godt med Shopify. Avancerede automatiseringsfunktioner. De tilbyder også SMS-marketing og marketing automation.

MailerLite

MailerLite tilbyder en gratis plan, der giver dig mulighed for at sende op til et begrænset antal e-mails til en vis mængde abonnenter hver måned. Dette kan være en god mulighed for mindre virksomheder.

MarketingPlatform

Hvis du virkelig går all in på at sende nyhedsmails. Relativt teknisk krævende setup i forhold til integration med fx Shopify webshop. Al support er på engelsk, så det skal du være klar til. Det er i min optik en løsning, der ikke bare er klar lige fra pakken.

Tjekliste til nyhedsmail platform

Automatisering

Kan dine nyhedsmails køre på automatpilot? Automatiserede e-mail-kampagner, f.eks. en velkomstserie eller sæsonbestemte mails er en kæmpe fordel. Du kan i princippet lægge dine nyhedsmails klar for et kvartal, 6 måneder eller et helt år. Så behøver du ikke tænke mere over det.

Rapportering og analyse

Er der detaljerede rapporter? Så du får indsigt i, hvordan dine e-mail-kampagner klarer sig, herunder åbningsrater, klikrater og konverteringsdata.

Integrationer

Integrerer det med andre værktøjer og platforme? Herunder e-handelsplatforme som Shopify eller WordPress via plug-ins.

Brugervenlig grænseflade

Er det nemt at bruge? Er der letforståelige og brugervenlige grænseflader, som gør giver dig lyst til at oprette og sende e-mails.

E-mail-skabeloner

Er der designede skabeloner, som du kan tilpasse efter dine behov eller oprette dine egne e-mail-design? Så sparer du tid og behøver ikke bekymre dig om det ser prof ud eller ej.

Segmentering

Det er en fordel, hvis du kan segmentere din abonnentliste baseret på forskellige kriterier, såsom interesser, købsadfærd og demografi. Det gør det muligt at sende målrettede og personlige e-mails til forskellige grupper af modtagere.

 

Prisen

Der er ret stor forskel på priserne. Men de fleste nyhedsbrevsplatforme opkræver dig baseret på antallet af abonnenter, du har. Prisen stiger normalt, når din abonnentliste vokser. Prisstrukturen kan variere, og nogle platforme tilbyder muligvis en gratis plan op til en vis mængde abonnenter.

Nogle nyhedsmail platforme prisstruktur er baseret på, hvor mange e-mails du sender hver måned. Men hvis du fx sender max 1-2 gange per måned (og jeg vil ikke anbefale at sende oftere), bør det ikke koste mere.

For at finde ud af prisen for en specifik nyhedsbrevsplatform, anbefaler jeg at du besøger deres websted eller kontakter dem direkte for at få oplysninger om deres prissætning.

Husk også at vurdere, om de tilbyder en gratis prøveperiode, så du kan afprøve platformen, før du forpligter dig til en betalt plan.

Sprog

Vær opmærksom på at de fleste nyhedsmail platforme er på engelsk. Du kan selvfølgelig altid skrive til modtageren på dansk, men selve brugerfladen og teksnisk support er på engelsk.

 

Vil du have flere gode tips til dine nyhedsmails?

Der er ikke to virksomheder som er identiske. Derfor starter vi altid med en 30 min gratis session over telefonen.

Hvis du ønsker at høre mere og booke et 30 min gratis telefon møde, er du altid velkommen til kontakte mig via  via e-mail barbara@barbarelle.com eller på telefon 26 66 02 23