En udfordring for de fleste iværksættere med webshops er fotos til webshoppen. En professionel fotograf koster penge at hyre og måske har du løbende brug for at kunne lægge billeder på dine varekort, uden at skulle have fat i en fotograf hver gang.

Der er heldigvis flere måde at komme godt i gang med at få billeder på din webshop uden at sprænge budgettet.

Kontakt din leverandør og få gratis fotos til din webshop

Mange leverandører har heldigvis fået erkendelsen af at gode produktfotos er godt for deres forretning. Jo flere gode billeder, de giver deres forhandlere adgang til, jo mere sælger de på nettet.

Start derfor altid med at kontakte dine leverandører og spørg om de kan sende dig billeder til din webshop eller om du kan få adgang til en billede-bank for at downloade dem. Hvis de selv har en webshop, kan du også ofte hente billederne direkte der, men husk at spørge om lov for en god ordens skyld 🙂 

 

Tag fotos til webshoppen med mobilen

De fleste smartphones tager glimrende billeder og du behøver ikke bekymre dig om rettigheder og udgifter til fotograf. Gronlykke.com og  Kirk-Copenhagen, som er blandt mine kunder, fotograferer selv nogle eller alle deres produktbilleder med mobilen.

Ud over at det er en hurtig og nem måde at få billeder til webshoppen på, giver det dem også mulighed for at skabe et mere personligt univers, fordi de har taget billederne i deres fysiske interiørbutik. Verden er fuld af  fritlagte packshots på hvid bund, så vær ikke bange for at skille dig ud med en lidt mere personlig stil.

Sådan får du gode billeder til din webshop med mobilen

Vær omhyggelig og brug lidt tid på at overveje, om du vil have en bestemt baggrund på alle dine billeder og fjern evt. rod som el-ledninger og andre distraherende sager fra din opstilling.

Dagslys er stort set altid at foretrække, så hvis du har mulighed for at tage billeder nær et vindue er det perfekt. Ellers vælg den samme lampe og belysning for et ensartet udtryk. Hvis du vælger at tage dine billeder i det fri, er en overskyet dag perfekt.

Invester i en fotoboks

Hvis du gerne vil have et mere clean look og ikke sælger for store ting,  kan du vælge at investere i en lille fotoboks. Det er en lille belyst boks, hvori du placerer dine produkter. Fotoboksen giver en jævn lysfordeling og muligheden for en helt hvid baggrund. Du kan finde fotobokse mange steder på nettet – prøv fx dba eller søg på Google på “fototelt” eller “fotokasse med lys”.

Eksperimenter med din smartphone og dens kamera. Ofte ligger der forskellige filtre og muligheder for at justere dine produktbilleder.

Tag masser af billeder til din webshop

Du har altid mulighed for at lægge flere billeder på dine varekort i webshoppen og eftersom mobilen er nem og hurtig at fotografere med, skal du bare skyde løs. Eksperimenter med hvad der fungere på netop din web shop og i dit univers. Hvis du fx sælger sko, er det rart for dine kunder at kunne se dem på en model (det kan sagtens være dig selv) og at se skoene fra forskellige vinkler. Du får også mulighed for at style sko og tøj så det inspirerer dine kunder og understreger netop dit brand.

Øvelse gør mester

Øvelse gør mester, så kast dig glad ud i at fotografere selv til din webshop. Det er den absolut billigste måde at skyde din web shop i gang på og når de første ordre så begynder at rulle ind, kan du jo hyre en god fotograf. Det vigtigste er i første omgang at billederne eller mangel på samme ikke er en hindring i at realisere dine webshop drømme.

Vil du have flere gode tips til din webshop?

Der er ikke to webshops som er identiske og derfor starter vi altid med en 30 min gratis session over telefonen. Her vil vi sammen afdække, hvilke udfordringer din webshop har, og i hvilken rækkefølge du ønsker at håndtere dem.

Hvis du ønsker at høre mere og booke et 30 min telefon møde er du altid velkommen til kontakte mig.

barbara@barbarelle.com
+45 2666 0223

Skift mellem Instagram konti

Skift mellem Instagram konti

Hvad gør du hvis du gerne vil bruge Instagram både professionelt og privat, men ikke ønsker at sammenblande virksomhedsbilleder og private fotos? Heldigvis har du muligheden skifte Instagram konti uden at skulle logge af og logge på igen. 

Adgangskoder

Adgangskoder

Elsk dine adgangskoder Det er både forståeligt og fristende. At anvende det samme password igen og igen. Ofte har vi svært ved at huske passwords og det er en slags quickfix. MEN det er en rigtig dårlig idé, for en kæde er som bekendt aldrig stærkere end det svageste...