dine adgangskoder barbarelleCom Photo by Matthew Brodeur on Unsplash.jpg

Elsk dine adgangskoder

Det er både forståeligt og fristende. At anvende det samme password igen og igen. Ofte har vi svært ved at huske passwords og det er en slags quickfix.

MEN det er en rigtig dårlig idé, for en kæde er som bekendt aldrig stærkere end det svageste led og når den første onlinekonto er hacket, bliver det alt for nemt at komme ind på dine andre konti.

Dine adgangskoder er noget af den mest personlige information, du bruger på nettet

At holde styr på dine adgangskoder og anvende dem med omtanke er dit eget ansvar. Lige som det er tilfældet med dine nøgler til hoveddøren eller koden til dit kreditkort.

6 stærke adgangskode tips du kan anvende i dag

  1. Brug ALDRIG en adgangskode på mere end et webside af gangen.
  2. Lad være med at logge ind via tjenester som fx Facebook. Opret dig altid med e-mailadresse og et nyt frisk unikt password.
  3. Lav lange adgangskoder – evt. som en sætning, du kan huske, inklusive mellemrummene.
  4. Skriv dine adgangskoder ned på et stykke gammeldags stykke analogt papir. Der er langt større risiko for, at nogen bryder en dårlig adgangskode, end at nogen bryder ind i dit hus og tager det stykke papir, du har liggende med dine adgangskoder.
  5. Brug en password generator til at danne lange adgangskoder med høj sikkerhed. Søg på evt på Google efter “password generator”
  6. Brug en password manager til at holde styr på alle dine adgangskoder

Lidt om password managers

Jeg kan fx anbefale Dashlane Password Manager som holder styr på alle de platforme hvor du anvender dine adgangskoder. Den fås både i en gratis variant og i en betalingsudgave hvor du kan synkronisere dine adgangskoder på tværs af platforme. Så hvis du fx ændrer en adgangskode via din telefon, bliver det synkroniseret på din computer.

Prøv den gratis med op til 50 adgangskoder på én enhed. Opsætningen er klaret på få minutter, og så er det ellers bare i gang med at udskifte de genbrugte adgangskoder med helt unikke og stærke af slagsen. Her er Dashlane Password Generator, hvor du kan lave alenlange adgangskoder med høj sikkerhed et glimrende gratis værktøj.

Gennem Dashlane-programmet kan du skifte adgangskoder alle de websider du plejer at logge på. Du sparer masser af tid og får et godt overblik. Dashline advarer dig, når de adgangskoder, der er gemt i programmet trænger til at blive udskiftet eller hvis et af dem er blevet lækket i de skumle afkroge af internettet.

Der findes også andre tjenester som kan hjælpe dig med adgangskoder fx Keeper og Lastpass. Tjek dem evt. ud og se om de er noget for dig.

Det vigtigste er at du får styr på dine adgangskoder – i dag.

Nettet er et fantastisk sted. Pas godt på dig selv derude.

Vil du have flere gode tips til din webshop eller webside?

Der er ikke to webshops som er identiske og derfor starter vi altid med en 30 min gratis session over telefonen. Her vil vi sammen afdække, hvilke udfordringer din webshop har, og i hvilken rækkefølge du ønsker at håndtere dem.

Hvis du ønsker at høre mere og booke et 30 min telefon møde er du altid velkommen til kontakte mig.

barbara@barbarelle.com
+45 2666 0223